Nadac Hoopers Nederland

 
Ik ben Corrie Jansen en heb een eigen hondenschool in Rotterdam, daarnaast geef ik ook nog 2 dagen per week les bij een Hondensportvereniging.
Enkele jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de Nadac Hoopers, sindsdien ben ik aan het trainen met mijn eigen hond en merk dat het heel geschikt is om op afstand te leren handlen. Als de honden eenmaal door de hoops gaan, worden ze daarin heel zelfstandig en kan je door middel van lichaamstaal en signalen de hond door een parcours heen sturen.
En bovenal vinden honden het super leuk om te doen, lekker rennen.
 
Omdat ik het jammer vond dat deze sport nog niet zo bekend is in Nederland en er maar heel weinig (tot geen) trainers deze sport aanbieden, wilde ik (in maart 2014) met deze website en het aanbieden van workshops hier meer bekendheid aan gaan geven, zodat er meer Hondenscholen dit aan gaan bieden en meer mensen met hun hond er van kunnen genieten en er in de toekomst misschien zelfs de mogelijkheid komt om wedstrijden te organiseren in Nederland.
 
Ook ben ik in contact met de Amerikaanse, Zwitserse en Duitse Nadac Hoopers organisaties om te kijken hoe daar het één en ander georganiseerd wordt.
 
Inmiddels ( november 2014) is Hoopers bekend door heel Nederland en worden er niet alleen workshops maar ook cursussen aangeboden.
Met Sylvia van Asperen geef ik workshops speciaal voor instructeurs die een gedegen kennis op willen doen van Nadac Hoopers om deze sport aan te gaan bieden aan hun cursisten.
En hebben twee hondenscholen , buiten de 'Hoofdlocatie' in Rotterdam, zich officieël aangesloten bij NHN (Dogwise te Gorssel en Canahondensport te Belfeld) om samen te werken en Nadac Hoopers op de kaart te helpen zetten.
De gecertificeerde instructeurs in Nederland (en België) die de workshop hebben gevolgd en daardoor voldoende basiskennis bezitten zijn druk bezig met het geven van workshops en cursussen.
De opzet om Nadac Hoopers meer bekendheid te geven in Nederland blijkt dus te gaan lukken!